Despre noi

MG 2Micul Gurmand doreste sa aduca la suprafata amintiri ale gustului care, multe din ele nu mai sunt, pe care odinioara produsele le aveau si care ne duc dep     arte …… in camara bunicii unde cand ne era foame, fugeam si rupeam cu patima o bucata de carnat care, uscat fiind-in toiul verii o ingurgitam cu nesat si fugeam repede afara la joaca, sa nu pierdem cumva jocul in care eram antrenati toti prietenii din vecini. Si ce  se afla in camara bunicii … slanina popricata ca deh, suntem in Ardeal, sau sunca de porc sau carnati de porc in untura si multe altele. Camara bunicii era capitonata cu rafturi pline cu dulceturi, gemuri, siropuri de fructe, muraturi de toate felurile, vinuri de casa, palinca si altele.

Dar sa revenim la telul pe care Micul Gurmand si l-a propus: sa reinvie gusturile pe care unii ni le mai amintim pentru ca avem ceva vechime in viata asta iar altii nu le stiu pentru ca nu au avut sansa sa traiasca in vremurile in care totul se conserva dupa reguli stricte, totul se repara pentru ca nu puteai inlocui orice lucru si timpul parca trecea altfel… mai domol.Deci pentru cei care au nostalgia produselor cu adevarat – facute in gospodarie pentru ei este deschis Micul Gurmand si aici din amintirile de la bunici va facem un update la vitrina frigorifica unde veti gasi carnati de porc in untura, carnati de porc afumat, piept de rata afumat, pulpe de rata afumate, piept de pui afumat, piept de curcan afumat si altele ….

IMG_01777Si pentru ca o mincare buna nu e pusa in valoare corect  decit daca este servita impreuna cu o bautura buna va invitam sa cumparati de la noi vinurile premium ale Licorna Winhouse  din gama  Serafim, sau de la Crama Basilescu  celebra Feteasca Neagra sau sprintarul Chardonay, dulcea Tamaioasa Romaneasc si Busuioaca de Bohotin, de la Crama Oprisor Smerenie sau Dragaica Rosie, sau dulcea Amprenta-Muscat Otonel-a Cramei Atelier, de la Nachbil demidulcele Riesling de Rhin si daca tot am deschis apetitul pentru fineturi avem scotch- whisky-bourbon- cu etichete  selecte facute de mici distilerii, din tara lor de origine, care deasemenea se straduiesc sa pastreze si pentru generatiile urmatoare calitatea produselor lor asa cum ei le-au primit de la inaintasii lor. Am sa fac o insiruire de nume de distilerii care fac cinste maestilor care le-au dat viata : Tullibardine, Glenrothes, Blanton’s, Uno en Mill. Pentru mai cunoscatori in ale „parfumurilor” care armonizeaza o masa perfecta avem armagnac de Gascone  cu eticheta De Montal -special reserve- hors d age sau VS clasique Chatea du Tariquet, cognac Croizet din Champagne. Si pentru ca toate se ierarhizeaza si se dramuiesc dupa legile stiute sau mai putin stiute ale lumii exista cel putin o bautura pe care trebuie s-o bei cel putin odata in viata si aceasta este brandy de Jerez clasico, un suveran intre distilatele din vin cu o imbatrinire fermecatoare timp de 15 ani in butoaiele in care au stat inaintasii sai, adica vinurile de Jerez ale familiei Sanchez Romate Hnos din Jerez de la Fronterra.

IMG_0177

 

Si pentru toti acei care inteleg ca trebuie dusa mai departe mostenirea culturala numita „reteta de la mama” si care ne uimesc de fiecare data cu produsul muncii lor fie el vin sau distilat sau preparat din carne, pentru toti un binemeritat multumesc maestre.

Iar pentru dvs cumparatorii, avem doar o invitatie – haideti si nu veti regreta.